Posted on 1 Comment

Throne of Eldraine – deel 2

Het duurt nog ongeveer een maand (4 oktober 2019) totdat alweer de 82e uitbreiding van Magic the Gathering uitkomt: Throne of Eldraine. Nu de spoilers zijn begonnen en er langzaam meer informatie beschikbaar komt lijkt het mij een mooi moment om hier een nieuwe blog aan te wijden.

Nieuwe Planeswalker

Oko, Thief of Crowns
Oko, Thief of Crowns

Er is tot nu toe één nieuwe planeswalker onthult voor Throne of Eldraine en dat is Oko, dit is een charismatische, ijdele Fey shapshifter. Nic Kelman, Head of Story and Entertainment bij Wizards of the Coast zei het volgende over Oko:

Oko is from a plane ruled by Fey who believe in a unified society, one where the ruling class has decided that for the betterment of all, the natural mischievousness of the Fey has to be suppressed. To the ruling class, they had created a perfect society—but for Oko, who was born with incredibly powerful shapeshifting abilities, this culture went against everything he was and contradicted his deepest, truest self.

Meer over het verhaal achter Oko is te vinden in dit zojuist uitgekomen boek over Throne of Eldraine met alle achtergrond informatie: The wildered quest .

Nieuwe Mechanics

Zoals je ziet is Oko, Thief of Crowns zijn +2 ability het creëren van een Food token, dit is een mechanic die nieuw is in Throne of Eldraine .

Er zijn tot nu toe 3 nieuwe mechanics voor Throne of Eldraine bekend gemaakt waarvan Food er één van is. De andere twee zijn: Adventures en Adamant.

Food – Food tokens zijn nieuwe soort tokens die veel weg hebben van treasure tokens, met als verschil dat deze leven geven in plaats van mana als je hem sacrifised.

Adventures – Adventures zijn spells/instants die links onderin op een creature kaart staan. Tijdens het spelen van de kaart bepaal je of je de creature of het Adventure wil spelen. Als je het Adventure speelt dan gaat de kaart in plaats van naar de graveyard (als die resolved) in exile. Zoland deze kaart in Exile is mag je de creature nog spelen! De Beanstalk Giant is een voorbeeld van hoe een adventure er uit ziet .

Adamant – Adamant is een bonus die geactiveerd kan worden op een kaart op het moment dat er minimaal drie mana van één bepaalde kleur is gebruikt voor het spelen van die kaart. Embereth Paladin is een voorbeeld van een kaart met Adamant.

Meer informatie en voorbeelden over de nieuwe Mechanics die er bij komen in Throne of Eldraine vind je hier

Nieuwe kaarten

Er worden vanaf nu constant nieuwe kaarten onthult door Wizzards of the Coast en ik vind het zelf overzichtelijk om dat op de deze site te kijken: spoilers. De lijst op deze site word constant geupdate zodat je geen enkele kaart mist.

Booster Bazaar gaat alle kaarten vanaf de release aanbieden.

1 thought on “Throne of Eldraine – deel 2

  1. […] we al aangdacht besteed in het artikel van 4 september. Mocht je het gemist hebben kun je het hier vinden. Zoals jullie nu waarschijnlijk allemaal weten wordt Throne of Eldraine de 82e  […]

Leave a Reply