Posted on 1 Comment

Welk Magic deck is het beste?

Friday Night Magic

Ken je dat? Je hebt een paar potjes Magic gespeeld. Een aantal heb je gewonnen en ook wat verloren. En dan is er dat moment, het wordt laat. Mensen worden moe en hebben misschien wat minder zin om nog verder te spelen. Jij en je vrienden besluiten te stoppen met het spel. En dan komt die. De “nabeschouwing”!

Bij Booster Bazaar hebben we allemaal sterk verschillende decks. En op dat moment dat de nabeschouwing komt mondt het uit op discussie. Welk deck is er sterker, wie had de meest verassende kaarten achter de hand tijdens de vorige potjes. En daarna komt de echte discussie pas. Welk deck is het beste voor de meeste overwinningen, welk deck was het beste? Iedereen duikt erboven op om te zeggen dat zijn of haar deck het beste is maar toch komen we aan het eind altijd tot de conclusie; het is situationeel.

Verschillende decks

Zo is een aggro deck fijn tegen control decks en midrange decks. Je kunt je tegenstander al hebben verslagen voordat diegene aan het spelen toekomt. Een burn deck kan ook leuk zijn maar je hebt vaak te weinig kaarten. Er zijn zoveel decks, zoveel keuzes, zoveel opties van kaarten die de tegenstander kan hebben dat het niet te pijlen is wat het beste deck is en alles is ook nog eens situationeel.

Magic en de wetenschap

Als je dit herkent kan ik je geruststellen, wetenschappers van het MIT hebben namelijk vastgesteld dat Magic: the Gathering het meest complexe spel ter wereld is! Zij hebben geprobeerd om het spel te simuleren en de computer te laten uitrekenen wat de winnende strategie is. Ze hebben meer dan tweeduizend regels en meer dan negentienduizend kaarten proberen te indexeren in programmeren in een computer.

Waar het op neer komt is dat Magic zo complex is dat de computer geen algoritme kan produceren om uit te vinden wat de beste strategie is!

Wij onderkennen dat Magic heel complex is maar vooral ook heel leuk! Het bekijken hoe nieuwe kaarten werken in een deck met een bepaalde mechaniek die je van tevoren hebt uitgedacht is goud! Helemaal als het goed werkt!

Zoek jij nieuwe kaarten? Bij ons vindt je losse kaarten, boosters, planeswalker decks en accessoires.

De volledige over het wetenschappelijk onderzoek artikelen vindt je hier:

https://www.technologyreview.com/s/613489/magic-the-gathering-is-officially-the-worlds-most-complex-game/

https://www.forbes.com/sites/laurenorsini/2019/05/09/its-science-magic-the-gathering-is-the-worlds-most-complicated-game/#3a7d1692121f

1 thought on “Welk Magic deck is het beste?

  1. Wauw, Goed artikel. De “nabeschouwing” klinkt ook zeer Herkenbaar :p
    Ben het er overigens helemaal mee eens dat “het beste deck” situatie afhankelijk is.

Leave a Reply